duminică, 25 martie 2012

Ziua Francofoniei

În fiecare an, pe data de 20 martie se sărbătorește Ziua Internațională a Francofoniei. Și în acest an, în școala noastră s-a desfășurat o activitate dedicată acestui eveniment, având ca titlu: ,,20 mars- La journée internationale de la Francophonie'', cu scopul de a-i sensibiliza pe elevi cu privire la cultura și literatura franceză și de asemenea de a creşte interesul pentru învățarea limbii și civilizației franceze.
    La această activitate au participat elevi ai claselor V-VIII ai Școlii cu cls.I-VIII Luna, realizând referate, desene, colaje. Elevii clasei a V-a au cântat ,,Lundi matin'', iar apoi, împreună cu elevii clasei a VI-a au interpretat ,,Alouette'' și ,,Sur le pont d'Avignon''. Colegii lor din clasele a VII-a și a VIII-a au realizat prezentări PPT în limba franceză și limba română. cu titlul sugestiv: ,,De ce să învățăm franceza?''
   Această manifestare s-a bucurat de o reală apreciere din partea elevilor care si-au exprimat nerăbdarea de a desfășura și cu alte ocazii asemenea activități.
 Prof.  Ramona Vasile