duminică, 8 mai 2016

Natura, prietena mea

Vineri, 22 aprilie 2016, a avut loc activitatea „Natura, prietena mea”, prin intermediul căreia elevii din clasele primare au înțeles importanța reciclării selective și a ocrotirii mediului înconjurător. În curtea școlii au fost plantați copăcei și flori, pentru a celebra Ziua Pământului și pentru a face școala un loc mai frumos. Vizita unui grup de angajați aiServiciului Public Județean Salvamont - Salvaspeo Cluj a fost pe placul tuturor elevilor. Elevii au avut prilejul de a viziona un material audiovizual despre activitatea Serviciului Public Județean Salvamont Cluj, au participat la un curs de prim ajutor și au fost fericiți să folosească tirolienele montate special pentru ei în părculețul din curtea școlii. Activitățile în aer liber au fost distractive și au avut puternice influențe formative.





inv. Pancu Diana

MUZICĂ, ARMONIE, POEZIE



În 18.04.2016, la Şcoala Gimnazială Luncani, s-a desfăşurat activitatea cultural-artistică, sub denumirea MUZICĂ, ARMONIE, POEZIE, la care au participat elevii din clasele primare. Activitatea  a avut trei secţiuni (cântece, poezii şi dans) la care au concurat copii din fiecare clasă.Evoluţia concurenţilor a fost apreciată de un juriu format din cadre didactice, părinte şi elev.Copiii care nu au concurat la nici o secţiune au fost spectatori alături de câţiva părinţi.În urma jurizării, s-au acordat diplome.Pentru un final dulce, toţi copiii au fost serviţi cu suc şi prăjituri.


                                                                         Învăţătoare,Hăşmăşan Ana

,,Sănătatea Pământului – Sănătatea noastră”


În data de 23.05.2016 elevii claselor primare de la Școala Gimnazială Luncani au fost implicați în activitatea ,,Sănătatea  Pământului – Sănătatea noastră” desfășrată în cadrul programului Școala Altfel: ,,Să știi mai multe, să fii mai bun’’.  În drumeția realizată în zonele din aproiera școlii elevii au avut ocazia să observe activitățile agricole  realizate de locuitori în acest  anotimp, să recunoască plantele aflate în grădinile oamenilor, să remarce lanurile de rapița , să sesizeze caracteristicile fizico-geografice a zonei vizitate.
După o discuție privind inportanța protejării acestui mediu pentru a-l menține curat, elevii, au realitat diferite activități recreative în mijlocul naturii.
Învățătoare Suciu Ioana
pozze 867.JPG
pozze 879.JPG
















pozze 869.JPGpozze 874.JPG

Ne pregătim de Paşti

Activitatea „Ne pregătim de Paşti” realizată în 22 aprilie 2016, în cadrul Programului Școala Altfel: ,,Să știi mai multe, să fii mai bun’’ la Scoala Gimnazială Luncani, clasele P-IV, s-a desfăşurat în colaborare cu Parohia Ortodoxă Gligoreşti, preot paroh, Fereşteanu Alin.
Părintele a vorbit copiilor despre Sfânta Scriptură, faptul că ceea ce apostolii au scris în Noul testament despre Mântuitor, a fost prevestit în scrierile Vechiului testament.
După vizionarea unei prezentări ppt despre încondeierea ouălor, elevii au lucrat pe centre realizând ouă, coşuleţe şi felicitări specifice Sfintelor Sărbători.

Învăţătoare, Hirean Olga





Excursie tematică

    În această săptămână ne-am propus să continuăm pelerinajul nostru, pe care l-am început acum câțiva ani, cu vizitarea Mănăstirii de la Dumbrava, unul din obiectivele noastre fiind acțiunea caritabilă care se sprijină pe cuvintele Mântuitorului ,,Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui,,
  Un număr de 47 de elevi de la Șc. Luncani, au colectat obiecte de îmbrăcăminte, jucării, dulciuri, cărți și rechizite, au confecționt felicitări de Paști, au încondeiat ouă, pe care le-au oferit copiilor orfani și bătrânilor aflați în grija obștii de la Mănăstirea Dumbrava.
  Apoi am vizitat Muzeul de istorie din Turda, unde elevii au avut posibilitatea să afle lucruri interesante despre istoria poporului nostru, au admirat diferitele figurine confecționate din piese lego, având posibilitatea să construiască și ei.
   Ultimul popas l-am făcut la Mănăstirea ,,Sf. Arh. Mihai și Gavriil,, care a fost construită la inițiativa Mitropolitului Bartolomeu Anania, ca semn de recunoștință și vie amintere a faptelor de vitejie ale Voievodului Mihai Viteazu, a cărui mormânt, pe lângă frumosul monument memorial, a fost împodobit și cu această deosebit de frumoasă mănăstire. De asemenea, copiii au putut vedea locul unde a fost așezată tabăra voievodului, pe Câmpia Turzii, unde acesta a fost asasinat în mod mișelesc.






prof. Popa Violeta