duminică, 8 mai 2016

Excursie tematică

    În această săptămână ne-am propus să continuăm pelerinajul nostru, pe care l-am început acum câțiva ani, cu vizitarea Mănăstirii de la Dumbrava, unul din obiectivele noastre fiind acțiunea caritabilă care se sprijină pe cuvintele Mântuitorului ,,Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui,,
  Un număr de 47 de elevi de la Șc. Luncani, au colectat obiecte de îmbrăcăminte, jucării, dulciuri, cărți și rechizite, au confecționt felicitări de Paști, au încondeiat ouă, pe care le-au oferit copiilor orfani și bătrânilor aflați în grija obștii de la Mănăstirea Dumbrava.
  Apoi am vizitat Muzeul de istorie din Turda, unde elevii au avut posibilitatea să afle lucruri interesante despre istoria poporului nostru, au admirat diferitele figurine confecționate din piese lego, având posibilitatea să construiască și ei.
   Ultimul popas l-am făcut la Mănăstirea ,,Sf. Arh. Mihai și Gavriil,, care a fost construită la inițiativa Mitropolitului Bartolomeu Anania, ca semn de recunoștință și vie amintere a faptelor de vitejie ale Voievodului Mihai Viteazu, a cărui mormânt, pe lângă frumosul monument memorial, a fost împodobit și cu această deosebit de frumoasă mănăstire. De asemenea, copiii au putut vedea locul unde a fost așezată tabăra voievodului, pe Câmpia Turzii, unde acesta a fost asasinat în mod mișelesc.






prof. Popa Violeta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu