Atât luni (18.04) cât și
marți (19.04), cu ocazia săptămânii
“Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun”, am organizat
activitatea “Sănătate în bucate”. Această activitate s-a defășurat împreună cu elevii Școlii gimnaziale Luna și
Luncani.
Am considerat că este absolut necesar ca
ei să cunoască criteriile de selectare a unui produs alimentar și să adopte un
comportament sănătos privind alimentația de zi cu zi.
În cadrul activității, elevilor li s-a descries
importanța, compoziția alimentelor, tipurile de vitamine dar și anumite
curiozități legate de alimente. La sfârșitul prezentării, am organizat un
concurs în care elevii, împărțiți pe grupe, au răspuns la un chestionar legat
de alimente și importanța lor. Elevii echipei câștigătoare au primit câte un
fruct.
La final, a avut loc o expoziție culinară ce a
constat din sandwichuri realizate de către elevi din alimente sănătoase. La
desert s-a servit salată de fructe realizată tot de către elevi.
Prin
aceactă activitate am urmărit:
1)
Promovarea unor comportamente alimentare sănătoase adecvate sănătaţii fizice şi
psihice a elevilor;
2) Stimularea aptitudinilor artistice ale
elevilor şi cultivarea gustului estetic.
Prof. Ioana Cîmpean
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu